vrijdag 1 november 2019

30 oktober

Na een vlucht van 9u landen we om 6u 's morgens lokale tijd (3u in Belgiƫ) in het hete Dubai. De meesten hebben niet geslapen in het vliegtuig. Enkel Marijke heeft haar ogen wat dicht gehad.

We begeven ons naar de transitzone in de grote DXB luchthaven, en wachten op onze finale vlucht naar Brussel, die 2,5u later zal vertrekken.

We worden op een bus gezet omdat het vliegtuig op de tarmac staat, en rijden er een tiental minuten rond. Daar zien we de enorme vloot van Emirates, met zeker een 12-tal A380 reuzen van Airbus, die 800 passagiers kunnen vervoeren.


We vertrekken iets later dan gepland in Dubai voor een vlucht van net geen 7u naar Brussel. Die verloopt probleemloos en we kunnen onze ogen nu wel even dichtdoen.

Tegen 13u00 plaatselijke tijd landen we in het koude Brussel. Aan de gate staat er politie te wachten en we moeten onze paspoorten tonen. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Even later wordt er een koppel opgepakt die bij ons in het toestel zaten. Het duurt even voor we door de immigratie zijn, en na het ophalen van de bagage kunnen we op zoek naar Taxi Bart, die ons terug naar huis brengt.

We hebben een best vermoeiende, maar leuke reis achter de rug. Hoogtepunten waren er in Hazyview, het Krugerpark, Swaziland, St Lucia, en ook wel Kaapstad, al viel het weer daar wat tegen. De eerste 14 dagen deden we heel wat kilometers, 2.796 om precies te zijn. De laatste week lieten we onze wagen heel wat op stal en kwamen we maar aan 434 km meer. Op safari zagen we de volledige 'big five' en ook de 'big six' van de vogels, wat een groot succes was en vastgelegd werd op zo'n 1.084 foto's. Het eten en de wijnen zijn nog altijd zeer lekker in Zuid-Afrika, en ik vrees dat er bij iedereen een paar kilootjes bij gekomen zijn. Voor Johan en Marijke was het de eerste keer buiten Europa, en zij hebben wel een andere wereld leren kennen. Het zal een goede en eeuwige herinnering zijn.

Er rest mij nog enkel om jullie te bedanken voor het volgen van onze reis en wie weet, tot volgend jaar.

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

1 opmerking:

  1. Prachtig verslag. Met plezier gevolgd. Blij dat jullie goed zijn thuisgekomen. Marina

    BeantwoordenVerwijderen