donderdag 31 oktober 2019

29 oktober

We zijn vandaag op tijd uit de veren en kijken dadelijk door het raam. Er is, net als voorspeld, geen wolkje aan de lucht. Daarna ga ik dadelijk de website van de kabelbaan checken en ook die geeft groen licht. De kabelbaan is open. Dus stuur ik dadelijk een berichtje naar de andere kamer en even later staan we met onze koffers beneden.

We checken uit, laden onze koffers in de auto, en gaan op weg naar de kabelbaan. We kunnen onderaan parkeren en nemen de gratis shuttle naar boven. Het is nog maar een uur of 10, maar er staat toch al een flinke rij aan te schuiven. Als ik even ga navragen, zegt de man iets van een 2 uur wachttijd.

Het is vrij lang, maar we gaan het toch proberen. In het begin schuift de rij snel op, en we beginnen te hopen dat we binnen een uurtje boven zijn. Maar dat is ijdele hoop. Uiteindelijk duur het 2u15 eer we in het bakje kunnen, maar eenmaal boven is het uitzicht prachtig.

Er zijn heel wat wijzigingen ten opzichte van 9 jaar geleden. De uitzichten zijn nu mooi afgeschermd en er zijn duidelijke paden gemaakt. We lopen er zo'n uurtje rond en gaan er ook nog een laat ontbijt nemen.









Het is al half 2 als we terug naar beneden willen. Maar ook nu moeten we aanschuiven en dat is niet altijd even aangenaam. De zon is gaan schuilen onder de wolken en er waait een ijzige wind. We kunnen ons al aan gaan passen aan het Belgische weer.

Het is al 3u eer we terug beneden staan en nog even moeten wachten op de shuttle, die ons terug naar de parking brengt. Onze auto moet om 16u00 worden binnen geleverd, dus is er geen tijd te verliezen. We gaan nog even voltanken en dan op weg naar de luchthaven. We komen echter in een file terecht, en komen zo'n kwartiertje te laat aan.

Dat is echter geen probleem en we kunnen dit keer rustig uitladen en inchecken voor onze vlucht van 18u25 naar Dubai. Deze vertrekt mooi op tijd en we gaan op weg voor een vlucht van 9u naar de oliestaat. Het zal een zware nacht worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten