woensdag 30 oktober 2019

28 oktober

Het is maandagmorgen in Kaapstad en de voorspellingen voor het weer zijn alweer niet al te goed. Maar ook dit keer zijn de voorspellers er weer naast. Het is best mooi weer. Omdat we geen ontbijt meer hebben genomen bij ons hotel, beslissen we om te voet naar het Waterfront te trekken, om daar gaan te ontbijten.

We gaan dus op weg en een klein halfuurtje later zijn we ter plaatse. Johan gaat bij de plaatselijke bakker langs en de rest gaat zich wat donuts aanschaffen. Ondertussen vragen we ons af of de kabelbaan naar de Tafelberg open is en na wat zoeken kan ik een website vinden waar deze informatie op staat. Daarop zien we dat deze open is en beslissen om terug naar het hotel te gaan om er naartoe te rijden.

Wanneer we bij het hotel aankomen, is de kabelbaan terug toe. Blijkbaar is het weer dan toch niet goed genoeg. Als alternatief gaan we naar de nabijgelegen Greenmarket Square, waar we nog wat spulletjes op de kop kunnen tikken.




Van daaruit gaat het naar ‘District Six’, een museum dat de geschiedenis van de apartheid verhaalt. 



Daarna wandelen we terug naar het Waterfront, waar we nog naar de shops gaan kijken, en ‘s avonds gaan we opnieuw eten bij ‘Den Anker’ als afsluiter van onze reis.


Het was een rustige dag vandaag, al hebben we wel wat kilometers op de teller staan. Morgen proberen we nogmaals de Tafelberg op te gaan, vooraleer de terugreis naar Belgiƫ aan te vatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten