zondag 27 oktober 2019

25 oktober

Het heeft de hele nacht gegoten in Stellenbosch en ook deze morgen ziet het er niet fraai uit. Volgens de voorspellingen gaat het een kletsnatte dag zijn vandaag.

Bij het ontbijt vraagt onze gastheer Jim wat we vandaag gaan doen. We willen wat wijndomeinen bezoeken, maar het zal best binnen te doen zijn. Hij kent alle domeinen als zijn broekzak en we krijgen een mooi traject mee.

Tegen een uur of 10 zijn we op pad en gaan naar onze eerste stop, Rustenberg. Na een dikke 10 minuten komen we op het gigantische domein en moeten we nog een 3-tal km verder naar de proeverij.

We krijgen een goede uitleg van de ontvangstdame en mogen een 7-tal wijntjes proeven. Er zijn er best een paar lekkere bij en als we 2 flesjes dessertwijn kopen, moeten we voor de rest niks betalen.




Omdat het nu echt beginnen gieten is, slaan we het 2e voorstel van het traject af en rijden dadelijk naar het derde, waar we wijn met chocolade kunnen proeven. We moeten toch een goeie 100m van het wijnhuis parkeren en Marijke loopt naar binnen. Even later komen een aantal mensen van het Waterford Estate de rest met paraplu’s ophalen.

Ook hier krijgen we weer een goeie uitleg en we kiezen natuurlijk voor de proeverij met de chocolade. De chocolade is speciaal ontworpen om na het proeven van de wijn een andere smaak te hebben. Het procédé werkt als volgt : je moet eerst de wijn proeven, nadien een stukje chocolade en dan opnieuw proeven. Bij mij werkt het enkel voor de 3e wijn, maar de anderen krijgen toch wel een andere smaak.







Onze Jim had ook nog gezegd dat we speciaal moesten vragen naar een rondleiding, en die krijgen we dan ook. We krijgen een zeer goede uitleg van één van de jonge gasten en zien toch een paar nieuwigheden. Zo hebben ze een alternatief voor de dure Franse eiken vaten die om de 10 jaar vernieuwd moeten worden, nl betonnen eieren, die levenslang meegaan, en nagenoeg dezelfde kwaliteit leveren.



Ondertussen is het half 4 en gaan we een late lunch gebruiken. De optie die Jim had aangeraden is vandaag gesloten, maar de tweede optie is wel open. We gaan bij Dornier Wine Estate een flammekuche (soort pizza) eten vergezeld van een lekker wijntje.



Na de late lunch keren we terug naar ons guesthouse om wat te relaxen. Tegen een uur of 6 is het eindelijk gestopt met regenen en gaan we te voet naar het centrum. We kiezen opnieuw een goed restaurant, maar niemand heeft nog veel honger (of dorst). het wordt dus maar een kleinigheid en daarna lopen we terug naar het guesthouse.


We sluiten, ondanks het slechte weer, toch nog een leuke dag af met een spelletje Uno.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten