dinsdag 29 oktober 2019

27 oktober

We slapen wat uit in ons Radisson hotel in Kaapstad. Er is immers toch slecht weer voorspeld. Als we de gordijnen opentrekken, is het best wel te doen. Er zijn wel wat wolken, maar voor de rest is er toch veel blauwe lucht. We gaan ontbijten in het hotel, maar dat valt een beetje tegen.

Na het ontbijt is het weer nog steeds goed, en we beslissen om naar Kirstenbosch te trekken, de botanische tuinen aan de rand van Kaapstad.

Net voor we er toe komen, zien we er een soort rommelmarktje, en Marijke wil dit wel bezoeken. We lopen er even rond, en Marijke kan iets handig voor de groenten op de kop tikken. Er is wel veel wind en er komen vieze wolken af.

We rijden verder naar de inkom en twijfelen of we zullen binnengaan. Belinda gaat even kijken en we beslissen om toch een inkomticket te kopen. Een geluk, wat mij betreft, want de tuinen zijn prachtig. We leren er dat er in de wereld 6 ‘floral kingdoms’ zijn. Dit zijn streken met dezelfde plantengroei. Zo is heel het noordelijk halfrond 1 kingdom, en de kleine cape is er ook eentje. Er groeien nagenoeg evenveel plantensoorten als in ons halfrond.

Tijdens het bezoek krijgen we een bui of 2 op ons kap, maar er is heel veel te zien, getuige onderstaande foto’s.


















Het is een uur of 2 als we uit de tuinen komen, en het voorspelt de rest van de dag niet veel soeps te worden. Daarom rijden we door naar een groot shopping center, Century City, even buiten Kaapstad. We lopen er een uur of 2 rond en keren dan terug naar ons hotel.


‘s Avonds gaan we nog tapas eten, maar dat is wel het minste van de laatste dagen. We hebben ons toch nog best geamuseerd vandaag, ondanks de slechte voorspellingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten