maandag 28 oktober 2019

26 oktober

We zijn op tijd uit de veren vandaag. Om 8u zitten we aan de ontbijttafel, maar de dames die het ontbijt moeten klaarmaken, doen niet veel moeite. Als we het even later dan vriendelijk gaan vragen, schieten ze in actie.

Het is goed weer vandaag, zo’n 20°C en we hopen vandaag op de Tafelberg te kunnen. Rond een uur of 9 checken we uit en gaan we terug op weg naar Kaapstad, waar we een ander hotel hebben gereserveerd.

Een klein uurtje later rijden we de parking van het Park Inn Radisson hotel op, maar het is nog te vroeg om in te checken. We laten de auto met bagage dan maar staan en gaan op weg naar stop 3 van de hop-on-hop-off bus, die iets verder is gelegen.

We kopen tickets voor de bus en ook al voor de kabelbaan, dan hoeven we daar al niet voor aan te schuiven. Op een zaterdag zou daar wel eens heel wat volk kunnen zijn.

Als we met de bus op weg gaan voor stop 7 (de kabelbaan), is het één grote file. Heel Kaapstad lijkt vandaag te hebben uitgekozen om de Tafelberg te gaan bezoeken. We doen meer dan een uur over het korte traject en worden voor de ingang afgezet. Daar zien we echter een rij wachtenden staan van hier tot aan de Atlantische kust. Als we even gaan vragen wat de wachttijd is, schat de beambte iets van een 4u. Dat hebben we er niet voor over en we nemen terug de bus voor de volgende stops.





Zo rijden we langs de kust naar Camps Bay, en zien er prachtige stranden. We stappen hier ook af, want het Hard Rock Cafe is hier gelegen. We gaan er ook iets drinken en een pinnetje kopen (Johan nog wat meer) en gaan dan verder met de bus.






Op één van de volgende stops stappen we ook af om een marktje te bezoeken. De ‘Mojo Market’ is iets wat wij niet kennen. Het is een ‘food market’ met zo’n 30 verschillende eetstalletjes en heel wat drinkgelegenheden. In totaal zijn er zowat 40 bieren van de tap en we kunnen er wat Belgische op de kop tikken. 193 ZAR (12€) voor een halve liter Hoegaarden, 2 halve liters Stella en een pink gin is helemaal niet duur.



Dan rijden we verder naar stop 1, de Waterfront, waar we het geld voor de kabelbaan kunnen terugvragen. We krijgen te horen dat het ticket nog 5 dagen geldig is en we het misschien één van de andere dagen kunnen proberen, anders moeten we 10 ZAR per ticket laten vallen. We houden het dus nog even bij en hopen dinsdag nog naar boven te kunnen gaan. Pas dan wordt er opnieuw beter weer voorspeld.



Na wat te hebben gedronken, keren we met de bus terug naar het hotel en gaan eventjes rusten. ‘s Avonds gaan we te voet naar de Waterfront om te eten. Dit keer kiezen we voor restaurant Mozambik, en eten opnieuw voortreffelijk.




Het is spijtig van de kabelbaan, maar we beleefden een heel leuke dag in Zuid-Afrika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten